Galerie katakomby


Detail výstavy

DOHRA
ART ALCHEMY of Tichy and Tjepkema
Brian Tjepkema – obrazy (Ottawa, Kanada)
Miroslav Tichý – fotografie (Kyjov, ČR)

2. 6. 2009 – 30. 6. 2009

Začátek 2. června v 18 hodin, koncert skupiny KOE na Sklepní scéně.

V den vernisáže bude propojen prostor Sklepní scény s prostorem Galerie Katakomby, bude možno volně procházet propadlem z jeviště do galerie.

Brian Tjepkema (1967) malíř a spisovatel, po otci Holanďan, po matce Kanaďan, nakladatelství Votobia mu vydalo již dvě knihy (Pohádka, 1998 a Zpověď holandského uživatele drog, 2005), na počátku 90. let žil v České republice, pak dlouhou dobu v Holandsku, nyní opět žije v Kanadě. Byl také jedním z hlavních iniciátorů výstavy a proslavení svérázného kyjovského fotografa Miroslava Tichého, jehož fotografie, vystavené v Domě umění, vzbudily před třemi lety značný ohlas.

Miroslav Tichý (1926) Tichý přichází do povědomí mimo Kyjov (kde je vnímán jako podivín a šmírák a kde mnozí myslí, že fotografování je pouze zástěrkou pro jeho voyeurství) teprve na konci 90. let. Charakteristické rysy Tichého fotografií: vše je přesvětleno nebo podsvětleno, nedoostřeno, negativy poškrábané. Samotnému Tichému jsou fotografie i peníze, co se kolem nich točí, lhostejné.

 

zpět na přehled výstav 2009»

© 2006, Centrum experimentálního divadla | design & kód: Jiří Košulič